RonnebyRonneby ligger i Blekinge län och är belägen vid Ronnebyån. Ortens ursprung kan spåras ända tillbaka till 700 efter Kristus. Det tack vare fornlämningar och spår av fornborgar. Stadens namn kommer av Ronnebyån.  Stadsbilden är idag präglad av brunnsepokens relativt omfattande utbyggnad av trähusbebyggelsen kring denna å. Detta skedde under slutet av 1800-talet. Idag har staden två karaktärer på sitt centrum, där ena delen, Bergslagen har kvar det medeltida gatunätet och låg trähusbebyggelse och den andra delen är en rutnätsstad med högre bebyggelse. Två byggnader som bildar en karaktär åt staden är Heliga Kors kyrka och Ronneby Gamla vattentorn.

Se och göra i Ronneby

I Ronneby kan du uppleva både det historiska så väl som det moderna. Vandra i de gamla kvarteren runt kyrkan från 1200-talet eller upplev det moderna Softcenter. I denna stad är det både gamla traditioner som samsas med nya. Ronneby är en stad som har något att göra året om.  En stor anledning att många åker hit, är för att gå på spa.

Ronneby Brunn

Ronneby Brunn är en plats där du kan koppla av och njuta. Hit har människor begett sig ända sedan 1705. Förr i tiden var detta en kurort och en plats att ”dricka brunn” på. Denna anläggning är idag en kurort och fritidsanläggning och ligger i Ronneby Brunnspark. Under 1870-talet var den Sveriges mest besökta kuranstalt. Parken som denna anläggning ligger i blev 2005 utnämnd till Sveriges vackraste park och året efter blev samma park utsedd till Europas fjärde vackraste park.

Äta i Ronneby

I Ronneby finns det många caféer, restauranger och andra ställen att njuta av en bit mat eller fika. Många av de gamla husen i Brunnsparken är numera butiker eller caféer, Brunnsparkens Café och restaurang är ett jättemysigt litet ställe inte alls långt från hotellet och väl värt att besöka. Du hittar mat för alla smaker i denna stad.

Bo i Ronneby

I Ronneby finns det boende som passar alla plånböcker som du bokar billigast på www.hotellronneby.se. Bland annat kan du bo på Ronneby Brunn som vi redan nämnt, eftersom det utöver att vara kurort även är ett hotell. Det finns även enklare typer av hotell till lägre pris så väl som lite lyxigare alternativ för den som har lite tjockare plånbok.  I denna stad finns det även flera bed and breakfast så väl som vandrarhem.  Du kan enkelt hitta ett alternativ som passar dig om du har tänkt att stanna över en eller ett par nätter.